Så typiskt Sverige

Angelica Bengtsson, 16år och Sveriges bästa stavhoppare, förbjuds att vara med i Finnkampen för att hon är för ung. Motivationen är att friidrottare är bäst vid 25-30års ålder och att unga idrottare inte ska sno för mycket uppmärksamhet av de äldre hopparna. Det var det löjligaste jag hört. Ska vi låta de äldre medelmåttorna få sin plats i tvrutan på bekostnad av den största talangen vi har? Det är elitidrott det handlar om, INTE någon social verksamhet. Det är så typiskt svenskt att vara konservativ och mesig. Sen att det just är stavhopp det handlar om. Det är inte någon idrott med fysisk kontakt som ishockey, fotboll eller boxning, utan stavhopp, där varje hoppare har en ribba att hoppa över. Det finns inga som helst risker att låta en ung talang tävla mot äldre konkurrenter. Att sedan friidrottare skulle vara bäst vid 25-30års ålder må ha varit sant för ett antal år sedan. Men vad är det vi ser idag när Usain Bolt 22år slår världsrekord (21år när han vann OS-Guld ifjol). Yelena Isinbayeva är nu 27 år, men tog OS-guld redan som 22-åring även hon. Jag fattar inte varför vi skall hålla tillbaka våra största talanger. Släpp fram talangerna, vi behöver dem! Vi behöver profiler och någon ung stjärna med utstrålning som vi kan följa. Se bara hur poppis Carolina Klüft blev när hon slog igenom som 19-åring. Jag tycker det är tråkigt att Sverige aldrig kan lära sig att hänga med och släppa fram de bästa vi har. Vi behöver stjärnor och profiler! Sverige är inte så bortskämd på idrottsliga framgångar trots allt. Tråkigt nog.Nu ska jag packa klart, diska och städa innan det blir läggdags. Upp och jobba tidigt imorgon bitti.

Travonsdag i soffan

Efter en dag med plugg och gym, sitter man nu bänkad hemma i soffan och kikar på V64 Live. Har satt två stycken platslir som påkostat mina andra lir. Nu väntar jag på dubbelns andra avdelning där jag är med efter första avdelningen =)


Igår var det fullt upp, Upp kl 6, sedan tåget till Jönköping, möte med Skogsindustrierna och en trevlig lunch i solen vid vätterns fot. Sedan tåget hem och direkt på barmarksträningen. Grymt rolig träning då vi var hela 16st på plats. Många nya yngre förmågor i laget nu. Känns grymt kul och inspirerande inför vintern. DIF kan nog bli ett bra lag om vi får alla bitar på plats!


JAAAAAA, satte dubbeln till 94ggr pengarna! 940kr tillbaka på en tia (eller ja totalt 60kr, men 10kr per rad). Goo kväll med andra ord =) Tack Witasp och Goop!Fredag kväll

Lördag hela veckan? eller arbete hela veckan? Ja, både och skulle jag vilja påstå. Varje dag känns densamma och när fredagen äntligen kommer hittar jag inte på något roligare än att sitta ensam hemma i lägenheten och kika på friidrott. Ja, var är man påväg. Men egentligen, hellre chilla hemma och må bra imorrn, än gå på någon tråkig fest eller gå ut och sedan vara sliten imorgon. Fast ibland kan det ju vara kul med fest, men det fanns liksom inga alternativ ikväll. Jag hann med lite träning i alla fall. En halvkort löprunda, alltid något. Vill träna mer, det är så himla kul! Känns så bra när kroppen får arbeta lite och man går runt med träningsvärk om dagarna!

Jag vill lära mig så mycket, men jag har inget tålamod :/ Behöver läsa på mer om exjobbet. Vill lära mig att designa, arbeta i Illustrator. Men jag lyckas aldrig fullfölja å bli grym på nånting. Dags att försöka skärpa sig. Nu.

Sånt här e ju snyggt!!Soo Long!

9.58

Visserligen sprang jag inte 100 meter på 9.58, men det är så skönt att känna sig stark när man tränar, som idag när vi körde intervaller med laget. När man trycker på och känner att man orkar, att man lägger mark under sig. Benen bär en dit man vill. Underbar känsla. Visserligen blev det kanske lite väl mycket mjölksyra till slut, men formen finns där. Det känns grymt. Jag mår så himla bra när man känner sig i form! Oslagbar känsla, som Anki just sa =) Tydligen hade nån kallat träningen för livets energikick häromdagen till henne, det stämmer rätt så bra faktiskt.

9.58 ja, Usain Bolt, alla tiders mäktigaste atlet. Fick rysningar av hans 100 meterslopp i söndags. Tänk om man hade det flytet i steget. Eller kanske Kenenisa Bekeles, som igår sprang 10000m på knappt 27 minuter. Mäktigt det också, att springa de sista kilometrarna på kilometertider runt 2.35 - 2.40. Helt ofattbart och imponerade. Men det bevisar hur mycket vi människor klarar av. Träning är det som gäller, träning, och kanske en gnutta talang =)


Usain Boltoch Bekele.


Exjobbet är igång nu, känns faktiskt rätt bra efter dagens möte med Anders på Stora Enso. Finns en hel del att göra, men jag känner mig inspirerad. Nu gäller det bara att läsa på en massa så att jag hänger med i svängarna. Jönköping på tisdag nästa vecka. Kul och lite nervöst.

En dag i Stockholms skärgård

Eller rättare sagt ute på ön Grinda, som ligger en bit utanför Vaxholm. Där ute har jag och Erika spenderat denna söndag. Underbart väder och vacker natur, härligt värre. Synd att vi bara hann med en dag där ute. Hade kunnat stannat en vecka i detta vädret! Som ni ser på bilderna blev det lite bad, en massa gott fika samt lite flumm.


 

Har så mycket bilder från idag. Detta var ett axplock av det bästa.
Solbränd blev man också, det var längesen. Gäller att grunda lite nu igen innan Tunisien som faktiskt bara är fem veckor bort exakt idag. Sweet!Mysdag idag, men imorgon gäller det att ta nya tag. Jag måste dra igång mitt exjobb på heltid nu! Finns inga ursäkter, så nu blir det läggdags här i Roslagstull.


Lat man dör långsamt

Och just nu är jag lite lat. Jag orkar inte plugga efter jobbet en fredagkväll trots att jag ligger efter. Men det torde vara okej ändå. SItter å planerar helgen istället. Nått slags kvällsmys imorrn förhoppningsvis, sedan en heldag i skärgården, eller rättare sagt på ön Grinda, på Söndag. Det blir mysigt! Men om man kunde få lite mer hjälpande entusiasm vore det lättare och roligare att planera. Jag vill ha förutsättningslöst kul. Spontaniteten skall ju räcka... Speciellt med dig. Vackert väder skall det i alla fall bli till helgen =)Jag vill ut till skärgården och ta det lugnt i solen!

Adios,

Skriver för sällan

Nu är det dåligt med uppdateringar här. Inte alls bra. Har haft fullt upp med att besöka Edsbyn, Ljusdal, jobbat och pluggat. Fortfarande en del jobb samtidigt som mitt exjobb dragit igång. Pressure is on =) Men det blir nog bra. Första träningen med bandylaget efter uppehållet igår också. Kändes skönt. Fan vad träning är kul!! I alla fall tillsammans med folk. Vad mer? Inte så mycket tror jag. Lyssna på den här goa låten istället...Timo Räisänen - About you now


RSS 2.0