Växla mellan hopp och förtvivlan, men en stjärna är född!

Vilken match jag just skådat. Trodde det var stenkört i halvlek, men tänkte lite för mig själv och mindes Liverpool - Milan då Liverpool vände 3-0 underläge och vann sedan på straffar i Champions League finalen. Vad säger egentligen en coach i halvtid när man ligger under emd 3-0? Jag tänkte att man borde säga något sånt här till spelarna: "Alltså grabbar, skulle vi vända detta kommer vi bli älskade av hela folket, vi kommer gå till historien. En sådan chans är det sällan man får, men nu har vi den. Liverpool gjorde det, så att det går råder det inget tvivel om. Nu går vi ut och gör oss själva historiska!!" Något sådant sade säkert Söderberg och Lennartsson också, och vilken förändring vi fick se. Tre underbara svenska fotbollsmål och plötsligt 3-3. Men sedan, fan också, inte skulle vi få bli historiska denna dag heller. Det känns så typiskt Sverige. Det vill sig aldrig!!! Jag har aldrig sett Sverige vinna ett straffdrama. Jo visst, VM 1994, men då var jag för liten för att ens förstå spänningen och hur himla stort det var. Det känns bittert att sitta här lite deppig efter att ha sett en av de grymmaste fotbollsmatcherna på länge av ett svenskt landslag. Hoppas dock verkligen dessa spelare fortsätter utvecklas och hjälper Zlatan att få Sveriges A-landslag att lyckas igen! Jag längtar! En sak är dock säker. Marcus Berg är en fantastisk spelare och målskytt. En stjärna är tänd. Zlatan och Berg på topp i nästa landslagsmatch tack!


Marcus Berg - skyttekung (7 mål)


Nu glömmer jag det där en stund. Gjorde precis en grej som jag inte vet om jag kommer få ångra eller älska. Anmälde mig nämligen till Lidingöloppet nyss. Kanske blir det en hel klassiker innan jag är färdig :P Men usch egentligen för att springa 3 mil. Jag ser fanimej inte fram emot det. haha. Men en sak är säker. Jag ska vara bra tränad när jag står på startlinjen den 26 September. So be it!

You need to put yourself at tests like this to know and define who you really are. To see what you can achieve =)

Somriga dar i hufvudstaden

Då var det dags igen att uppdatera. Blir lite sporadiskt såhär på sommaren då jag endera jobbar eller njuter av det just nu vackra vädret =) Erika har varit här i tre dagar och det har varit underbart. Bio, paddla kanot, cyklat, badat, shoppat och lite till har vi hunnit med. Ja, jag var även på Gröna Lund igår kväll med hela Uttryck. Nya attraktionen Insane var skön, men inte så insane som jag hade trott. Dock var det drygt att köa till den. Minus. Lite vemodigt att börja jobba igen nu Torsdag till Tisdag nästa vecka. Men så är det. Har iaf fått tre vackra dagar i solen... med dig =)

Bildbevis:




kanotpaddling =)






en goo kalv!



...och mamma ko.






och bad!



pepparkaksbikini =)

Glada dagar i solen uppskattas! Så härligt.

Studentkollage

Den gångna helgen var det som bekant studentfirande. Här kommer lite samlade bilder från helgen. De flesta bilder såklart på en speciell person ;)



  

Studenten, Melker och Alfons, Syskonen och den goda jordgubbstårtan!


Brorsan firade Emelies student


Tre glada girls


Hela familjen Östergrens =)

Men nu får det vara nog med bilder från denna studentdag :P Men måste passa på att även lägga upp en bedårande bild från balen som var för två veckor sedan. My princess!


puss puss,

What a great weekend!

Men jag har ännu inga bilder att publicera, så jag tänker spara berättandet tills dess att jag fått in lite bilder. Nu är jag iallafall hemma i Ljusdal några dagar efter en riktig studenthelg. Trots att jag e så gammal :P Bilder och text kommer snart! You make me happy!

Flyter fram

Jobbar, sover, fixar och donar. Man hinner verkligen inte med mycket när man jobbar kväll varje dag, mer än att oroa sig då :S Det löser sig väl till slut hoppas jag. Osköna grejer.

Sverige vann igår iaf, men vad spelar det egentligen för roll. Jag tror inte vi fixar oss till slutspel ändå. Tråkigt. Ja, detta har fan varit en kass vecka hittils trots att jag styrt upp en del saker. Må helgen och kommande vecka bli mycket bättre tack!!


Lägtar efter att få träffa dig i helgen. Mysa, prata, bara vara... Grattis till studenten! =)

Thoughtful quote


Let us not seek to fix the blame for the past - let us accept our own responsibility for the future.



Nostalgisk

Såhär i sommartid, vädret går från sol till regn, till sol igen. Ena helgen är det 30 grader varmt, andra är det 13. Charmiga Sverige. Ja, det är det! Man får en viss känsla. Jag vill vara ute i naturen, njuta av detta vackra land i sommartid. Sitter såhär på måndagsförmiddagen och lyssnar på diverse visor. De rycker mig med! Jag vill njuta av Sverige, midsommar, hälsingland, vänner, ja även vasalopp. Det är klassiskt och svenskt. Här finns ju verkligen allt man kan begära egentligen. Men vad vore man dock utan vänner och familj som bryr sig om en. Alla behöver någon att göra stolt, någon man kan vända sig till, någon att lita på, någon att dela upplevelser med någon som förstår, sig på, den du är.

Var på Bruce Springsteen konsert igår kväll. Det var segt till en början. Men smashing fantastic i slutet. Mörkret föll och stämningen gick upp. Dock anser jag att man inte kan se en konsert från sittplats. Inte min melodi. Men det var trevligt att lyssna på lite grym livemusik från the Boss. Nu har skolan slutat, Elitloppet varit, Springsteen konsert avklarad... nu blir det sommar!



Dags att dra till skolan och registrera exjobbet, sedan stan en sväng, och sen jobba hela kvällen. Kanske man får träffa bossen igen.

En Svensk Nationaldag

Som slutar i moll. Usch vilken hemsk fotbollsmatch. Allt verkligen går fel. Varför kan vi inte göra mål? Varför envisas Lagerbäck med Sidledsdanne i elvan. Vi hade behövt Elmander och V. Elm från start. Och en Micke Nilsson utan hjärnsläpp! Nej, jäklar vilken bitter eftersmak. Nu är VM otroligt långt borta. Och så tråkigt. Lagerbäcks långa era kommer sluta med ett kvalfiasko... Sverige som annars varit i princip världens bästa kvallag.

Orkar inte deppa mer, för idag är det Söderling i final mot Federer. Snälla Robin, rädda denna helg! Iofs har han gjort det bra även om han förlorar, men spöar han både Nadal och Federer i samma turnering då äre det fasiken tal om bragdguld alltså!

Passande sång

Växte upp vid foten av ett berg
Jag älskade att klättra och nästan varje kväll
smög jag upp och såg mörkret svepa in
till sången av en Hälsingevind

Vid arton blev jag en utav de där
som längtar ut i världen och bär en rastlös själ
Jag minns den där da'n jag gav mig av
Och det här det är orden som jag sa

När jag korsat varje öken, när jag seglat alla hav
då kommer, ja då kommer jag tillbaks
Jag ska aldrig nå'nsin glömma att det vackraste som finns
är när kvällen lugnt och stilla sveper in
till sången av en Hälsingevind

...

När alla mina dagar tagit slut
När det allra sista ljuset långsamt brinner ut
är jag trygg om mörkret sveper in
till sången, ja till sången av en Hälsingevind




Engmans Kapell - Hälsingevind


Faaan

Jag var 1mm (!!!!) från att dra in dubbeln ikväll. Den hade gett 930kr på en spelad tia. Känns bittert. Jag får in skrällen i första och nästan in en 6-oddsare i andra. Målfotoslagen, och enligt bilderna tyckte jag det mer såg ut som dött lopp. Det är då själva fan hur svårt det skall vara! Hade den där millimetern varit på min sida hade det inneburit lönen från en hel dags jobb i fickan på bara en sekund, haha. Men så lätt går det ju självklart aldrig. Hårt jobb är det som gäller om man skall tjäna nå pengar här i världen. Sedan spelade jag även på Vild Faksen, men han blev tvåa. Typiskt. Det var dock rätt bra för dem, så jag får säga grattis till ägare Skalman ;)

Taggning

Zlatan är i toppform och det är Sveriges nationaldag - på Lördag smäller det! Då tar vi danskarna!



Han e för skön alltså!

Läs mer om Elitloppshelgen

Och kika på bider! klicka här: http://travpimpen.blogg.se

© haglundbjorn.blogg.se

Finanskrisen

För er som inte har koll på hur finaskrisen blivit till, ta en titt på denna film (krävs kunskaper i engelska). Det är väldigt invecklat, men det går på något sätt att förstå i alla fall. Hur fasen kan vi ha varit så naiva på vägen fram till idag? Men som bekant behöver man inte vara nå vidare intelligent för att bli ekonom, haha. That explains it...




Måste ju bara påpeka något jag glömt. Sen i Fredags har jag haft "Sommarlov"!! =) Ja, vill det sig riktigt väl så är jag kanske klar med att läsa kurser på KTH för evigt nu. Tänka sig, det hade jag aldrig trott. Och utan någon omtenta, respect right? ;) Klart är i alla fall att det blir exjobb som startar i mitten på Augusti. Spännande och lite läskigt :P

Nu har jag ju inte direkt sommarlov, då jag redan börjat sommarjobba. Men det känns ändå skönt att vara ifrån pluggandet litegrann. Fast, jag tror jag kommer sakna det snart igen... Plugga är skönt, och rätt kul.

RSS 2.0