Skrivarlust!

Jag måste återuppta denna historia igen. Kan inte släppa det. Helena Jonsson, bäst i världen! Och avslutningen. Vad skönt det är när en gammal klyscha verkligen slår in. Jag brukar alltid dissa klyschorna som kläcks i tv i parti och minut. Efter tävlingen i torsdags sa nån expert att den enstaka poängen som hon då knappade in på Wilhelm kunde bli av stor vikt när vi summerar. Helt sinnes att det blir så också! 
Dagens lopp: Wilhelm och Jonsson följs åt genom hela loppet, plus två andra tyskor och en ryska. Inför sista skyttet talar i princip allt för Wilhelm. Dels hade hon 3-4 placeringar att gå på jämfört med Jonsson, samt att hon hade tyskorna med sig som garanterat hade hjälpt henne om de låg jämte varandra. Jonsson gör allt hon kan, skjuter fullt och går ut som tvåa. Det innebär att Wilhelm inte fick vara bättre än 6a. Jonsson behövde alltså hjälp från minst två av Domracheva, Semerenko eller Olofsson. Ja, Olofsson lyckades inte hjälpa Jonsson med att spöa Wilhelm, men helt osannolikt gör de andra två det. Semerenko som Wilhelm normalt slår 364 dagar om året. Men inte denna den 365e! Nej, Semerenko åker för fullt hus och hjälper Jonsson till att vinna den totala världscupen med miiinsta möjliga marginal. Vilken historia!

Oväntat och grymt stort tycker jag!Vad skönt det är att ge sig ut å springa/jogga ibland. Bara släppa det man håller på med, sticka ut i friska luften och rensa skallen. Det är just då man verkligen får ordning på tillvaron. Tankar och idéer faller på plats. Man blir väldigt strukturerad. Det är när man helt förutsättningslöst sticker ut som de bästa idéerna kommer fram. Man inser vad som är viktigt, vad man måste göra och hjärnans kreativitet ökar i rask takt. Jag var nyss ute och sprang. Nu har jag tagit tag i saker! Från att ha degat hela dagen har nu energin kommit tillbaka och jag vill göra, skapa, kreera. Synd att klockan redan är så mycket. Men det kommer en dag imorgon också, en måndag, en bra dag! =)

Världens bästa tjej

Hur bra kan inte en halvbakis söndagsmorgon börja? Jo, med 5 skidskyttar som tillsammans kommer in på skjutvallen inför det sista skyttet. Bland dessa de stora kombatanterna Helena Jonsson och Kati Wilhelm.

Förutsättningarna: Vinner Helena får inte Kati vara bättre än 4a. Blir Helena 2a får inte Kati vara bättre än 6a. Detta för att ta hem den totala världscupen alltså.
Vad händer? Helena skjuter såklart fullt, går ut som 2a. Kati skjuter 2(!) bom och går ut som, just det, 6a. Resten vet ni...

JA, hur kan man lyckas vinna en total världscup på över 24 tävlingar med 0p? Det är ju helt osannolikt. 952p mot 952p! Helena Jonsson gjorde det! Helena går från att sluta 9a i den totala 07/08 till att VINNA den i år! Helt fantastisk!
Ifjol fick vi Charlotte Kalla, i år fick vi Helena Jonsson. Vad skall vi få nästa år när det vankas OS? Det är så att jag längtar redan nu =)

Men varför, varför, skall kommentatorerna vara så sjukt lama när vi väl vinner något!? För i helsikke, Helena vann väldscupen på det mest otroliga sätt nånsin och dom sitter där och småpratar i låg och tråkig ton. Visa känslor! VIsa glädje! Det är ju det vi vill ha förmedlat genom TV-rutan. Skärpning Grenemark och Ulfbåge!


Dagens och kanske årets (bragd)tjej!


Igår... Sverige spelar 0-0 borta mot Portugal. Också helt otroligt bra! Oddsen att ta oss till VM i Sydafrika 2010 ser nu rätt så goda ut faktikskt! Men alltså, utan Zlatan, ingen seger - vågar jag påstå! Hans frånvaro på topp lyser ganska starkt igenom. Elmander är inte alls  i gammalt gott slag och Henke han är bara gammal. Men Danmark hemma på självaste nationaldagen, då känner jag att Zlatans dunderkanon kommer slå till igen. Yay!

Matchen sågs hemma hos Calle. Bra stämning och perfa förfest med öl, whiskey och cola. Sedan vidare till Olofs födelsedagsfest. Också härlig stämning med klassengänget och några till. Krafterna tröt dock när det blev dags att gå ut, så istället fick det bli en kväll av hemmapartaj. Grymt de också! =)Nu ska jag få i mig lite mat. Har inte hunnit käka frukost än... Men liksom, det har ju varit bloody fantastiskt  skidskytte på tv, och efter det var jag tvungen att blogga! =) Himla tur att det är Söndag så att jag inte saknar den där försvunna timmen allt för mycket.

Mera Uttryck!

Denna hektiska vecka har gått mot sitt slut. Har varit en härligt vecka trots att det varit en hel del att göra. Det har liksom klaffat grymt bra hela veckan! Klätterprojekt, seminarier, opponeringar och kritikmöten. En sak i taget. Vi som håller på med tidningen Uttryck är grymma. Finns alla sorters människor och alla har vi våra kvalitér. En perfekt blandning med skön sammanhållning. Ska bli spännande att se vår tidning i färdig och tryckt version :D

Imorrn bitti skall jag upp och jobba kl 7, sedan blir det fotboll och fest på kvällen. Kul kväll, men jag kommer nog vara rätt trött.Årets upplaga kommer bjuda på artiklar med fokus på Sverige. Själv har jag gjort en om Vasaloppet. Andra exempel är Intervju med Elisabeth Tarras-Wahlberg, Fotboll - det internationella språket, The American Dream - på svenska, Festvanor, Brännås - dit bussen slutat gå, Expedition Sverige (ett fotografisk reportage med naturbilder från det svenska landskapet) samt en del andra godsaker.

Beware good people!

10 timmar av Layout

Suttit i skolan idag mellan 9-19, och jag har haft kul! Vi har suttit och layoutat och planerat för Tidningen Uttryck. Jag har även skrivit ut fakturor och fixat lite ekonomi. Samtidigt har jag tre stycken andra projekt just nu och visst vore det stressigt om man tänkte efter. Men liksom, en sak i taget. Prioritera det som är mest bråttom och just nu mest kul! Wohoo, life is good when it's busy!

Ganska bra och skönt att slippa tänka på allt möjligt. Desto mer upptagen jag är, desto mindre hinner jag fundera. Det är riktigt bra det. Kommer vara sjukt nöjd när det lugnar ned sig, om detta nu går bra. Tror vi kommer skapa ett riktigt bra magasin till slut. Jag hoppas!

Full fart framåt...

Svenska Skidspelen

Då har jag avverkat en helg i Falun på Svenska Skidspelen. Härliga tävlingar på en härlig skidstadion. Höjdpunkterna var Hellners spurt till en andraplats i lördags samt Kallas spurt idag som gav en total tredjeplats i denna Final Tour. Då var det verkligen drag bland åskådarna. Ca 10000 var där på plats varje dag.  Kul. Det är annars ganska häftigt att se åkarna när de sliter uppför den s.k. mördarbacken. Grym är den! Den måste jag hinna med att åka själv någon gång för att inse hur tung den verkligen är. =)


Kungen och Marcus står och diskuterar


Det är konstigt ändå hur jag ändå inte känner mig helt nöjd med resultaten. Det är ju fantastisk bra egentligen att Kalla slutade trea, Anna Olsson femma och Marcus Hellner sjua totalt. Trots detta vill jag hela tiden att de ska vinna och vara bäst. Kalla vet vi ju kan vara bäst, men har haft det lite svårt att få till de absoluta topploppen. Men denna avslutning bådar ändå gott inför kommande skidsäsong då vi även har OS i Vancouver!


Anna Haag, Lisa Larsen och slutspurten som Roponen vann (Lördag)

Helgen har jag till största del spenderat med bästa kompisen Helena, samt även Marcus, Tom och Daniel. Vi har haft det trevligt trots att vi skippade utgång igår kväll. Blev någon öl och glas vin hemma istället, till nystartade Robinson. Verkar helt ok, men det lär väl aldrig bli lika bra som man en gång tyckte det var.


 

Tack Helena för gästvänligheten i helgen!Dario Cologna - Vinnare av årets Världscup

Mästarnas mästare

Såklart blev det Per Elofsson som blev mästarnas mästare. Detta fenomen som troligtvis fick sin karriär förstörd av en fuskare. Skidåkare kan dom! Speciellt Per Elofsson, en förebild för många. På tal om skidåkning så kom jag nyss hem från Slottssprinten som idag gick här i Stockholm. Det var en härlig tävling i den strålande sol vi haft här idag. Härliga tävlingar blev det också. Bästa svenska resultat blev Anna Olssons tredjeplats. Det var bra. Charlotte Kalla kom 8a vilket bådar gott inför den kommande helgen i Falun. Är ju en slags mini Tour de Ski dessa avslutningstävlingar.Orkade bara fota damerna tyvärr :P

Gud så sugen jag blev på att åka skidor... i solen! Hoppas jag hinner med lite sånt hemma innan snön smälter bort. I helgen åker jag i alla fall till Falun för att se fortsättningen av Svenska Skidspelen. Hoppas på en bra helg!

Hej då,

En hel vecka har passerat...

Då var det dags igen. Längesen sist, och nog har det hänt lite saker. Skön helg i Gävle och Ljusdal. Grym fest hemma hos Lukas och sedan Stadt. Men herregud, hur kan dom ta 140kr i inträde. Inte värt det egentligen. Fast är man hemma så sällan så är det bara att pynta ut med stålarna. Söndagen var fantastisk! Strålande sol och skidåkning. Jag älskar det!

Idag har man medverkat på en konferens I Kallhäll, om digitala samlingslokaler. Rätt intressant, men samtidigt lite jobbigt. Fast det kändes ändå rätt bra när man fick dela lite åsikter och när folk lyssnar och tar en på allvar. Man kanske är redo för arbetslivet snart ändå =) Lite kunskaper har man allt skaffat sig under året på Kungliga Tekniska.


En och annan åsikt

Varför ska det gnällas? Det finns så mycket värre saker att gnälla för. Se sig omkring på andra som har det mycket värre. Nej, man får verkligen tänka efter, och bita ihop. Klart det är svårt ibland, och utan svåra saker vore det ju ganska meningslöst. Man utvecklas som människa när man klarar av svåra saker. Man mår bra, man blir nöjd, man förundras över hur mycket man egentligen klarar av. Tänk om allt var lätt hela tiden, då skulle folket vandra omkring som likgiltiga barbapappafigurer, en enda stor klump. Våga utmana dig själv ibland. Våga ta tag i saker som är svåra. Se saker som möjligheter och inte problem. That's my verdict.


kanske inte är så illa ändå? :P

Kanske var det idag jag skrev min sista riktiga tenta på KTH. Tänk om så är fallet. Så vemodigt och konstigt. Men lite skönt också. Jag som är så jävla bra på tentor. Hur ska jag kunna leva utan dem, haha, nog ska det gå. Ja, av de kurser jag nu har kvar är det ingen tenta. Fortsätter jag och pluggar till en master kanske det blir någon tenta igen. Men nog om detta nu. Jag ska göra annat.


Slutligen, fan vad Sirius är bra! Det var det värsta jag sett. Bragdstämpel. Bandyn lever, så jävla härligt!

Hälsingland

5 dagar har gått sedan man tog ut sig helt. Nu är kroppen hämtad och jag har gymmat och badat bubbelpool ikväll. Härliga Fredag! Men helgen kommer nog inte bli så rolig. Svår tenta på måndag så det kommer bara bli massa plugg. Sådant är studentlivet. Men jag bör inte klaga. Jag har det bra där emellan.

Årets stora mål är förbi nu, det är tråkigt. Jag saknar spänning, tävling, adrenalin och sånt. Måste hitta något nytt att träna mot nu. Löprundan i onsdags kändes ganska meningslös, för jag vet att jag kommer ha fler lata perioder i sommar. Skulle jag däremot hitta något mål att träna till så är det ju lättare att hålla disciplinen uppe...

Vad finns det då att se fram emot? låt mig räkna ned:

Vasaloppet: 366 Dagar kvar (7 Mars 2010)
Jag tar examen: säg det, ca 300 dagar, eller ca 500 dagar, troligtvis (jul 2009 eller sommar 2010)

Det är ju så satans länge till allt! Nån som kan komma på nått härligt att se fram emot lite närme framöver?

Andra saker:
Födelsedag: 37 Dagar kvar (13 April)
Elitloppet: 80 Dagar kvar (31 Maj)

Alltid något.


...
Hälsingland
Du morsans land
Världen är nån annan stans
Jag har vart där ute men alltid vänt tillbaka
Till markens doft av evighet
Till dum och simpel långsinthet
Och spåren genom skogen till mitt hjärta
...

(Hälsingland - Tomas Andersson Wij)

hur tänker andra människor?

Visor som väcker känslor

Vardagen är tillbaka, med plugg och ännu mera plugg, just nu. Snart kommer vårens tid med förhoppningsvis en hel del sol. Jag känner ändå en slags tomhet. Den gångna veckan som innehöll så mycket bara flög förbi. Vad hände? Jag vill nästan tillbaka till smärtan jag kände för drygt 2 dygn sedan. I den stunden tänkte jag aldrig mer, nu tänker jag igen, igen! Jag vill mer, jag har mer att ge! Jag vill träna! Jag vill bli bättre! Jag har mer att ge och jag är glad att jag känner så.

Detta måste vara den bästa melodi som nånsin skapats =) Jag får rysningar varje gång jag hör den. Saknar stämningen, förväntan och spänningen som denna folkfest ger...
Hehe, visor är för härliga ändå. De ger en skön känsla. Man tänker vackra härliga tankar om det vackra landskap som finns i vårt avlånga land. Sverige är fantastiskt vackert om vi ser på det på rätt sätt. Inte många länder i världen som kan mäta sig med Sverige. Nu tänker ni kanske att det är för kallt, grått, trist etc... Men egentligen, vill vi ha hett och strålande sol för jämnan? Inte jag i alla fall. Genom de växlande årstider vi har så uppskattar man verkligen varje härlig stund. Svensk sommar är den bästa! Svensk vinter likt den vi haft i år är den bästa! Svensk vår och höst är också mycket vackra, kanske lite väl långa ibland, men hallå, vad kan man begära.

Jämtlandssången, en annan mycket skön visa som väcker känslor:Denna version av Ständut Blakk är från Storsjöyran. (Hittade inte orginalversionen av sången)I fäders spår - för framtids segrar

Nja, det lär nog dröja innan jag lyckas vinna :P En seger i sig att ta sig i mål kanske, i alla fall för många. Igår tog jag mig i mål på 6 timmar och 33 minuter, som gav mig en slutlig placering på 3604, haha, fina papper. Nja, jag är ändå inte helt nöjd. Fick skavsår och oväntat ont i nacke/axlar, som sänkte mig ganska rejält de sista 3 milen. Men det var bara att bita ihop. Man blir ju trots allt lite besviken när sega gamla gubbar åker förbi en med glatt humör, hehe, fandå, bättre måste jag bli!! =)


Trång start...sen skön stakning...backe...sen utförs...lundbergsbackarna...sen trött, tungt...MÅL!

Polarna Tom Ankerstål och Marcus Bolander åkte riktigt bra tycker jag! 233:a respektive 616:e. Tom var inte helt nöjd ändå. Han hade ju siktat på topp 200. Men liksom 700 placeringar bättre än ifjol tomboy, var ska detta sluta? Snart är du med i toppen, fan va kul det vore!

Jag gick ner 2,5 kilo under loppet och det känns som att jag genast blivit 30 år äldre... Kroppen hänger inte alls med idag. Det är väl så det ska kännas får jag hoppas, lite skönt är det ändå =) Nu får det bli mer träning mot nya mål. Får se vad som dyker upp härnäst. Ska i alla fall försöka att njuta lite av våren med skidåkning i solen så mycket det går! Underbart är det. Jag bör dock införskaffa nya pjäxor och gärna även stavar och brillor... vi får se.

Det blev ett riktigt skidinlägg detta, likt alla de senaste inläggen, men vad gör man inte i dessa tider. Snart kommer ni kunna läsa om annat trams här på bloggen. byebye!sisåhär kan man se ut efter målgång, sexigt :P


RSS 2.0