Världens bästa tjej

Hur bra kan inte en halvbakis söndagsmorgon börja? Jo, med 5 skidskyttar som tillsammans kommer in på skjutvallen inför det sista skyttet. Bland dessa de stora kombatanterna Helena Jonsson och Kati Wilhelm.

Förutsättningarna: Vinner Helena får inte Kati vara bättre än 4a. Blir Helena 2a får inte Kati vara bättre än 6a. Detta för att ta hem den totala världscupen alltså.
Vad händer? Helena skjuter såklart fullt, går ut som 2a. Kati skjuter 2(!) bom och går ut som, just det, 6a. Resten vet ni...

JA, hur kan man lyckas vinna en total världscup på över 24 tävlingar med 0p? Det är ju helt osannolikt. 952p mot 952p! Helena Jonsson gjorde det! Helena går från att sluta 9a i den totala 07/08 till att VINNA den i år! Helt fantastisk!
Ifjol fick vi Charlotte Kalla, i år fick vi Helena Jonsson. Vad skall vi få nästa år när det vankas OS? Det är så att jag längtar redan nu =)

Men varför, varför, skall kommentatorerna vara så sjukt lama när vi väl vinner något!? För i helsikke, Helena vann väldscupen på det mest otroliga sätt nånsin och dom sitter där och småpratar i låg och tråkig ton. Visa känslor! VIsa glädje! Det är ju det vi vill ha förmedlat genom TV-rutan. Skärpning Grenemark och Ulfbåge!


Dagens och kanske årets (bragd)tjej!


Igår... Sverige spelar 0-0 borta mot Portugal. Också helt otroligt bra! Oddsen att ta oss till VM i Sydafrika 2010 ser nu rätt så goda ut faktikskt! Men alltså, utan Zlatan, ingen seger - vågar jag påstå! Hans frånvaro på topp lyser ganska starkt igenom. Elmander är inte alls  i gammalt gott slag och Henke han är bara gammal. Men Danmark hemma på självaste nationaldagen, då känner jag att Zlatans dunderkanon kommer slå till igen. Yay!

Matchen sågs hemma hos Calle. Bra stämning och perfa förfest med öl, whiskey och cola. Sedan vidare till Olofs födelsedagsfest. Också härlig stämning med klassengänget och några till. Krafterna tröt dock när det blev dags att gå ut, så istället fick det bli en kväll av hemmapartaj. Grymt de också! =)Nu ska jag få i mig lite mat. Har inte hunnit käka frukost än... Men liksom, det har ju varit bloody fantastiskt  skidskytte på tv, och efter det var jag tvungen att blogga! =) Himla tur att det är Söndag så att jag inte saknar den där försvunna timmen allt för mycket.

Comments

Comment on this:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Comment:

Trackback
RSS 2.0