Canberra

Is the place where I am right now. Jag och Tara bestämde oss för att ta en sightseeing tripp hit ner över helgen. Ett mycket bra beslut! Idag har vi varit på marknad och på Canberra Show, som är väldigt lik The Easter Show i Sydney, fast lite mindre. Fint väder, showbags, just wonderful.

Just nu chillar vi på hotellet och jag följer brorsans framfart i skidspåren mellan Sälen och Mora. Han åker satans bra och kommer slå min tid med mer än en halvtimma säkert =) Fast det är bra, blir ribban lite högre till nästa år, för då skall jag åka igen! Jag blir lite avis, men som jag har det just nu så ska jag inte klaga, detta är bästa helgen på mycket länge!

De första två bilderna är från ett stopp på vår roadtrip ner, nice sunset! Fåren är från Canberra Show. Cool hund som vallade fåren runt precis som babe gjorde i filmen. Sista två bilderna är från poolen på hotellet. Love it here!


  Två fantastiska dagar

Fint väder, bra sällskap, what else do you need?
Igår blev det Coogee beach hela dagen innan jag på eftermiddagen drog till skolan för att träffa ett gäng utbytesstudenter. Försökte smörja in mig så gott jag kunde där på beachen, men när man ligger ensam är det svårt att nå alla delar på ryggen, och det syns verkligen idag :S ha! På eftermiddagen träffade jag ett helt gäng utbytesstudenter på en träff, massor av sköna människor. Mycke kandensare och amerikaner. Blev rätt bra vän med en galen tjej vid namn Heather (från Kanada), samt hennes vän Celeste. Så idag har jag hängt på Maroubra Beach med Heather. Ikväll blir det bio, bara för att ha något att göra. Ja, som ni hör så är det mest nöjen dessa dagar. Men jag har inte dåligt samvete för det. Snart börjar plugget och då lär jag inte ha lika mycket tid över.
Annars så gick jag till gymmet och simmade lite idag, tog en löprunda i Centennial Park igår, så jag försöker hålla mig i trim trots att man blir rätt lat av värmen. Dags att byta om nu, men vi hörs snart igen, bye!first the bird took a photo of me, then I made the bird pose for me, isnt it cute?

Steinbeck once wrote:

Most of our life is a series of images. They pass us by like towns on the highway.
But sometimes, a moment stuns us as it happens. And we know that this instant is more than a
fleeting image. We know that this moment... every part of it... will live on forever.


när man inte har nått att göra...

...kan man leka lite med photoshop, och då kan resultatet bli såhär =)

image34

Tycker bilden passar mig lite.
Den svenska naturen, men med operahuset i blickfånget, kan det bli mer passande?
Jag gillar båda sidor.

Idag var jag på gymmet, simmade och åkte sedan ner till Maroubra beach, ganska öde, men väldigt skönt. Nu på kvällen blev det en lång promenad med en av mina svenska vänner, Mårten. Chilled out day, imorrn blir det Wollongong igen. Great stuf!
So long mates!

 
 
 

words

A day without to many stories, woke up at 10, went to the shops and then to the gym in the afternoon, where I also had a swim. It was nice, swimming after excercising.

some thoughtful words from this day, that I am really going to embrace:
"if she can't make her mind up after this long then you don't mean much to her..."

well, valentines day tomorrow, I'm sending my love to all the ones out there that feel like they deserve it...
I myself don't have any big plans for tomorrow, except maybe a haircut =)

night
xo

A few things to tell

Rain has stopped and I have had two beautiful days! Åkte ner till Wollongong igår morse, spenderade dagen väl där nere med Tara, min första vän här i Sydney. Hon tog mig på en väldigt scenic tur längs havet. Tog några sköna foton som jag skall försöka att lägga upp här. Saken är den att det tar ca 10 min per bild att lägga upp dem, så därför lägger jag inte upp så många. Finns dock fler på min Facebook så smånigom. Well, sov sedan över hemma hos dem efter att vi käkat lite take away thai och kikat på en film. I morse åkte jag tillbaka till Sydney där jag av en slump träffade Clare, en engelsk tjej som också drev runt i hamnen och fotade de klassiska motiven (operahuset och bron). Hon frågade om jag ville att hon skulle ta en bild med mig i bilden. So I said yes, och sedan hängde vi ihop hela dagen faktiskt. hon va ensam, liksom jag, så det kunde inte bli bättre tajming denna dag. Vi gick runt the Rocks och tog sedan färjan ut till Manly. Det va soft där nere på beachen och vi åt den godaste hamburgaren nånsin till lunch. Clare kom till Sydney igår och var vit som ett lakan, vilket märktes efter några timmar i solen. Röd som en kräfta på axlarna. Jag tror inte hon sover så gott inatt. Jag däremot fuskar inte med insmörjningen längre. Lärde mig en läxa i Melbourne oh tänker inte göra om det, solen är farlig här!

Till sist, lyssnade på skidåkningen på radion för några kvällar sen. Sverige övertygar inte precis. Hoppas skidskyttarna skjuter in sig till nästa helg. Tur man inte va hemma denna helg och såg eländet.

Nu ska jag åter till sängen i mitt "nya" hem, efter det att jag laddat upp några nedrans bilder.

(f.v Outside Wollongong; Tara; Jag och operahuset; Jag på manly; Clare på Manly)ps. Bokade in en weekend i Canberra om två helger, det kommer nog bli en bra helg, hoppas på det iaf!Ny dag, nytt boende

Ja, då har jag flyttat till Randwick som ligger i närheten av mitt universitet. Bor inneboende med två asiater. Känns nästan som man är i asien i dessa områden, finns typ inget boende att hyra där man inte delar, och i 90% av fallen är det med asiater :P menmen, jag har ett bra rum och det e fine so far. Det har regnat en del på slutet, t.o.m. översvämningar.  Så jag hade hoppats på beahcen idag, men icke. Hursomhelst så har jag bara 20min promenad till beachen, det e grymt! Imorgon kväll ska jag träffa två svenskar. Killen pluggar också på UNSW och hans flickvän är här för att jobba. Det hoppas jag blir trevligt, lite fler vänner behövs. Annars har jag haft det bra hemma hos Ron och Decima. De första två bilderna är från deras hus. Poolen deras är riktigt skön när solen steker. De andra bilderna är från Melbourne, och på tvillingarnas morsa och hennes nya snubbe.


 


(there ain't no reason things are this way, it's how they've always been and they intend to stay...)

over and out


Tuesday 5th of Feb

Just a short update here...
I'm moving in to a shared apartment tomorrow, which will be good in one way, to settle in. But it's always a bit weird moving in with people you don't know, so I'll see how that goes. At least the room is nice and it's close to Uni. I have spent the last couple of days at Ron and Decimas place. They are really nice, providing me with food every night, so sweet. They have made some plans aswel for when Mum, Peter, Frida and Sofia comes down. Looks like you guys are staying at Ron and Decimas for the first two or three nights, then heading down to Tims place for one night and to celebrate Rons birthday. After that you'll spend the rest of the Easter at Manly and then stay there for the rest of time I think. How does that sound? Anyway, it's been raining here lately which isn't too nice, but I've benn busy looking for accommodation anyway so maybe it's good the rain comes now. Sydney becomes really nice and green when it's raining this much which is good. Because down in Melbourne it was very dry all over the place. I think thats it for now but I'll write more tomorrow night as I've settled in at my new place.

Take care everyone, and don't forget about me...

/Nalle

RSS 2.0