weekend at Lorne

Japp, då har jag varit till Lorne ännu en gång. Det är otroligt skönt där nere, ca 15 mil söder om Melbourne. Denna gången bodde jag tillsammans med Kristie, Matt, Lorraine och Ken i Matt's familjs nya hus. Sjukt stort och fint, med 50m till beachen. Så skulle jag också kunna bo. Jag åkte ner i fredags och vi hade ett lunchstopp i Geelong.
Sedan stannade vi till vid en av beacherna nedanför Torquay och tog detta foto:

image19

Väl framme i Lorne så hängde jag med Matt (som e Kristies pojkvän) på en löprunda. Den första på månader kändes det som och träningsverken sitter fortfarande kvar. Efter det blev det en cykelrunda och till sist lite surfing. Dock ganska dåliga vågor och en allt för tight våtdräkt för mig. Men jag lyckades iaf komma upp en gång innan vi gav upp. Dagen efter (lördag) var det Australia Day och mycket fint väder. Det blev beachen på dan sedan barbecue på kvällen och några öl på Lorne Hotel. En riktigt skön typiskt aussiedag, men väldigt slapp.
Söndagen blev lika slö den innan jag fick skjuts av Matt's vän Kate tillbaka till Melbourne. Söndagkvällen i Melbourne spenderade jag på Precinct Hotel där både Therese och Jaci kommer att jobba extra framöver.  Det var ett riktigt fräscht ställe och snygga uniformer hade flickorna =) Therese sprang runt och torkade bord mm. och pratade lite med mig om vartannat, medan jag satt och kollade på finalen i Australian Open. Bra match var det verkligen och det var tur för annars var det lite segt att hänga där ensam utan någon att festa med, eftersom Therese och Jaci jobbade.

Idag är det en sån där internetdag igen hemma hos Jaci i kyrkan. Eventuellt blir det bio ikv. Jag har letat lite boende i Sydney men inte fått något svar än. Det är inte alldeles lätt ändå, för man vill ju bo rätt bra om man ska få ro att studera också. Slutligen, här kommer lite sköna bilder från helgen nere i Lorne:


f.v. utsikten från huset, beachen, huset, Kristie gör pizza och sköna vågor     





update thursday 24th

men jag skriver på svenska denna gång. Igår var jag hemma hos tvillingarna på middag, trevlig värre då vi först paddlade kajak och spelade lite tennis, inspirerade av the aussie open på tv. Chic (deras morsa) har flyttat till ett riktigt nice ställe precis bredvid en golfbana och nära till värsta resorten. Kändes som att vara i något semesterparadis, och där bor dom, how good is that! Dock glömde jag att ta med kameran dit ut, så jag har inga bilder, oskönt, men så äre. Det kommer fler framöver. Men inser då att pengar gör lite skillnad, att bo här i australien och vara fattig är inget jag skulle vilja, för det finns en del ofräscha ställen. Men hade jag pengar till ett sådant ställe då hade jag nog övervägt det en hel del. Sverige e liksom bra egentligen för alla samhällsklasser, men här är skillnaden lite större. Hursomhelst, imorrn drar jag med dom ner till Lorne för att komma till en riktig beach. Ser fram emot det. Therese ska på intro på Jacis jobb, så vi får se hur det går.
Om en vecka drar jag upp till Sydney för att styra upp saker och ting, nu glider jag bara runt och slöar hela tiden, känns lite meningslöst, men rätt skönt ändå =)

thats it for now!
xox
/Björn

another day

-in great melbourne. writing in english this time since I have an english keyboard without swedish letters. I've been a bit down today, I think I'm getting a cold, which wudn't be too nice. Yesterday we had the best lunch at a place called yum cha, which is a Vietnamese restaurant. They keep bringing in food and you just pick what you'd like to have. The bill ended up really expensive, but luckily enough I and Therese didn't have to pay for it.
Today we actually went to IKEA. We bought a lot of Swedish stuf which the aussies were excited about, I'll tell you guys more about that when I get to my own computer. Theo (jaci's boyfriend) is a real shopaholic, who never stops buying shit. But he is quiet wealthy so I don't think it's a problem  =)

Well, anyway, now it's bedtime, I need to recover from this cold, so I really can enjoy my time here in Melbourne.
Talk later!

/Nalle

such days, such a party

ojoj, igår var det party a'la OC style. houseparty med dj, gratis mat och dricka =) Det var Mellinda som fyllde 21, vilket är typ lika stort här som i USA. Det var ca 100pers där och gött drag! Kvällen slutade med att jag å Theo badade bubbelpool där innan vi tog en taxi hem till kyrkan. Idag har vi bara legat inne och softat framför tvn, jag, Theo, Jaci och Therese. Det regnar faktiskt, vilket passar bra då det ändå är en dag utan planer.
Vi var på tennisen i förrgår och blev brända på vissa ställen där vi missade att smörja in oss, klantigt värre! Men annars en riktigt skön dag med go stämning.

Bilder från flygresan, dag 1 och dag 2:



Framme!

Sikken resa då, en massa tok, fast ändå inte =) Först så åkte vi till fel terminal på arlanda, men eftersom vi var ute i tid så var det inga problem. Sedan var det en ganska dramatisk landning i London, då planet kom inte lite snett å fick parera för att komma rätt, hehe. Men man ska ju känna att man lever :) Sedan på flyget mellan London och Hong Kong fick Therese åka förstaklass i några timmar, fast det var kanske inte så roligt för henne ändå, men nog om det.
Jag satt bredvid två andra svenskar som var rätt sköna, får se om vi catchar upp i Sydney sedan. Sedan var det sista biten kvar mellan Hong Kong och Melbourne, en resa med ont i röven å risig kista, fast det hör väl till på en sån här strapats :P

Väl framme så kom Jaci och Melinda och mötte oss, vi skjutsade Therese till hennes hotell och nu sitter jag hemma hos Jaci i deras kyrka, ja dom bor faktiskt i en liten kyrka hon och Theo, där de även driver ett företag. Riktigt mysigt är det här! Ska sova nu eftersom klockan är halv ett och jag känner mig väldigt seg.

Imorgon ska vi på tennis hela gänget, en heldag runt Rod Laver arena, något att se fram emot! Dock lär jag väl se ut som en kräfta när dagen är slut :S Ja, det är varmt och skönt här, strax under 20 grader nu på kvällen, helt perfekt! Prognosen för imorgon säger 26 grader, låter som en bra första dag =)

Jag är framme och helskinnad, kram på er alla!!

Då var det dags!

Inatt åker jag till Australien =) Resan går via London och Hong Kong. Jag och min kusin Therese gör sällskap till Melbourne och det kommer bli så skönt att komma dit!!  Jag kan ändå inte komma ifrån att jag kommer sakna vintern litegrann, men vännerna och familjen desto mer. Fast när man väl är där så anpassar man sig rätt snabbt. Jag minns förra gången, hur skönt det var att bara bry och tänka på sig själv =)

Vad har jag då att se fram emot? Ja, först så skall jag på en 21årsfest nu på Fredag. Är ca 70 pers bjudna så det kan nog bli riktigt grymt. Sedan är det ju Australien Open i Tennis där nere, så förhoppningsvis kan jag gå å kika på det.
Men sedan måste jag ju även börja planera inför plugget i Sydney. Har ju ännu ingen bostad och vet inte riktigt vilka kurser jag kommer att läsa. Så det är inte bara semester som gäller, planering är viktigt.

Troligtvis kommer nog mitt språk här i bloggen övergå allt mer till engelska. Det blir liksom lättare att uttrycka sig i engelska i många fall, men det allra viktigaste får jag väl översätta till svenska så att alla förstår =)

KRAMAR till alla som läser!
vi ses snart igen!

  summertime, here it comes!!


du, du finns alltid där, det ska du veta!

saying goodbye

...to people you love is never easy. Det tar ett tag att inse vilka man verkligen tycker om, men när man har insett det vill man dela allt med dessa personer. Just därför känns det lite vemodigt att säga hejdå och därmed inse att jag inte kommer få umgås med dem på ett halvår. Har haft en fantastisk vecka hemma i Ljusdal, med riktig vinter och mycket skidåkning. Jag har verkligen njutit av luften, naturen och av att bara vara hemma. Jag och Jaci (hunden) tog en promenad upp på kolsvedjaberget mitt på dagen för att ta in lite frisk luft och rensa skallen. Det är njutbart där uppe med utsikt över hela Ljusdal och det enda man hör är naturens egna ljud. Stillsamt och vacker.

            /Nalle

You are always on my mind...

Vackrare blir det inte...

...när det gäller idrott, än det vi såg igår. Kroppen ryste verkligen till när jag såg Charlotte Kalla göra det avgörande rycket i slalombacken, med sådan frenesi och säkerhet. Aldrig har jag haft så starka känslor när det gäller idrott på tv, inräknat OS gulden i Turin och fotbolls em och vm. Att Kalla skapar sådana rysningar är nog främst på grund av hennes innerlighet, utstrålning och beslutsamhet, samt att ett genombrott alltid är det finaste som finns att skåda inom idrotten. Och det var inte vilket genombrott som helst, utan den största och tuffaste skidtävlingen för året.
Nu speglas kanske detta en del med tanke på att jag själv gillar skidåning väldigt mycket och har verkligen fallit för sporten de senaste 4-5 åren. Det är så jobbigt men ändå så otroligt kul! Jag ser verkligen upp till alla utövare där ute i spåren.

Idag har själv varit ute och åkt med en god vän. Kändes väl inte så bra pga att jag är lite krasslig, men jag kunde ändå inte tacka nej till ett skidpass ute i naturen, det är för härligt! Imorrn blir det nog mer åkning då jag försöker ta in så mycket av vintern som det går nu innan jag drar till sommarlandet där nere =)


Finally, Tjejen som i princip har allt

image2

här kommer alla känslorna

Lirade sista bandymatchen för denna säsongen idag, känns väldigt tråkigt att det slutade så dåligt. Nu har jag en otrolig revanschlusta som jag inte vet vad jag ska ta ut på... Kommer sakna bandyn och laget trots allt känner jag nu, det känns lite tomt samtidigt som jag verkligen ser fram emot det som komma skall. Once in Australia ska det väl inte vara några problem att må gott och hitta saker att göra.

Man tänker ganska mycket i sådana här skeden av livet. En tid av förändring, ta nya steg, mot nya mål. Jag ser verkligen fram emot att åka, samtidigt som jag inser allt som är bra här hemma. Man uppskattar allt mycket mer när man inser att man inte kommer få vara ta del av det på ett tag.

Imorgon hoppas jag det blir en bra dag med först Kalla på tv, sen skidåkning och till sist lite mys på kvällen =)


Tycker den här bilden summerar dagen rätt bra, bandy och australien i ett och samma foto:

image1



Leave yourself intact, cuz I will be coming back...

Gott Nytt 2008!

Då var det dags att skaffa sig en blogg, så att jag kan dela med mig av mina upplevelser, främst under det kommande halvåret som jag tänkt tillbringa i Sydney.
Igår var det nyårsfest hemma hos Olof, med ett starkt gäng från Media05, mina kära klasskamrater som jag kommer att sakna under halvåret utomlands. Det blev en hel del guitarhero som var grymt skoj! Sedan vid tovslaget tog vi oss upp på takterassen på Olofs hus med grym utsikt över Stocholms takåsar! En bra start på året var det verkligen och jag hoppas verkligen att det kommer fortsätta på samma inslagna bana.
Den 15 Januari bär det iväg till Melbourne, och därefter kan ni läsa här på bloggen hur jag klarar mig i landet downunder.
Tack för idag, och återigen, Gott Nytt År och God Fortsättning!

Björn #7

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0