GLÄDJE!!

Jag är helt euforisk efter Sveriges OS-guld i herrstaffetten! En herstafett där hela laget gör en fantastisk insats. Daniel Rickardsson, skolad på skidgymnasiet i Ljusdal, som jag faktiskt tävlat mot i en plojtävling i Kajevall. Fick stryk med 9 minuter på 10km. Men det var väldigt bra för att vara jag =). Johan Olsson, som haft så svårt att få till det i de stora loppen. En jättetalang som nu får ett välförtjänt OS-guld! Hans andrasträcka är magisk och sätter verkligen prägeln för fortsättningen av dagens lopp. Anders Södergren, ja Anders Södergren, han är verkligen en av Sveriges mest beundransvärda skidåkare genom alla tider. Tänk så många lopp han dragit för att sedan bli nedspurtad av spurtraketer. Jag var glad när han fixade silver på VM ifjol men detta är ju så otroligt mycket bättre! Marcus Hellner, detta OS stora kung med sina två OS-guld och hjältefjärdeplatsen i inledningen. Magi! och vilket genombrott!

Och så otroligt passande att solen sedan kommer fram vid blomsterceremonin! Snö hela loppet, men sedan sol när det skinande landslaget skall firas! Precis som det skall vara.

 

 

Det är så otroligt kul med stafettguld eftersom de får vinna som ett lag. Alla får guld på en och samma gång och de kan fira tillsammans. Trots att det anses större att vinna ett individuellt guld så måste det vara otroligt mycket roligare att fira ett guld man tagit tillsammans. Medlajen kommer ju ändå ligga där i bokhyllan när de lägger av och glimra lika fint som en individuell medalj =)


All heder till Northug också som gjorde ett grymt lopp. Men idag var det ändå Sverige som regerade!

 


Comments

Comment on this:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Comment:

Trackback
RSS 2.0